skivat smör. Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Avsluta med att strö över pofiber och hyvla smör med en osthyvel och ha på
Fräs löken mjuk i lite smör i en stekpanna. Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssonsfrestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse
Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. smör. Grädda Janssonsfrestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter. 1 kg potatis av mjölig sort 2 gula lökar smör 250 g ansjovisfilé (2 burkar) ansjovisspad från en av burkarna 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk ströbröd
Stek löken i smör tills den blir gyllenbrun och smaka av med salt och peppar. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse
Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. 11 msk Arla® Svenskt Smör. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 750 g potatis 100 g ansjovisfilé 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 1 msk ströbrödSätt ugnen på 200°. 1Smörj en ugnssäker form
Skala och skiva löken, stek den i smör till fin färg i en kastrull eller panna med höga kanter. Janssonsfrestelse, 4-6 portioner. 25 g smör till stekning. Janssonsfrestelse, 4-6 portioner 900 g fast potatis. 25 g smör till stekning