Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt
Efter att ha sett ett Jamie Oliver på tv laga pizza, blev vi också riktigt sugna. Men vi använde vårt egna recept, men prövade hans idé med att använda pajformen som pizzaform
Egentligen hade jag ambitionen att göra en surdegspizza men inte tiden, så det fick bli min vanliga pizzadeg signerad Gennaro Contaldo (han som lärt Jamie Oliver allt om italiensk mat, ni vet)
Lasagne alá Jamie Oliver. Pizzadeg på Dinkel (GI). Idag blir Kardemumma Gumman 1 år. Det går ju som bekant väldigt fort då man har roligt, jag är glad för alla trogna läsare jag har som kommenterar flitigt här, mer sånt
Jo det var en pizzasten/baksten, just denna är designad av Jamie Oliver. Pizzadeg. Bästa sättet att få en bra pizzadeg är att använda någon form av maskin då den blir bäst om den jobbas ordentligt ett tag
Jag har två olika degar, en väldigt god utan jäst för snabba lösningar - men när jag har lite mer tid gör jag på JamieOliverspizzadeg och knådar degen länge
JamieOliverspizzadeg är riktigt bra. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen. JamieOliverspizzadeg Receptet är beräknat för 8 normalstora pizzor eller 16 små 1kg vetemjöl special 6 1/2 dl vatten 50g jäst 1 tsk salt 1 msk socker 4 msk olivolja Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken