Saftiga järpar som får gotta sig i en krämig gräddsås tillsammans med karamelliserad lök. Blanda alla ingredienser till gräddsåsen och lägg över järparna
Finhacka och stek löken lätt i smör tills den fått ordentligt med färg. Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng
Blanda färs, ägg, olivolja, smulad fetaost, hackad röd lök, pressad vitlök, örtkrydda i en bunke. Kvällens rätt blev baconinlindade järpar, jag använde blandfärs, tycker att det blir saftigare och godare, men det går självklart lika bra med nötfärs
Sila av ärtorna och bland med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet. Forma till avlånga platta järpar och stek dem på medelhög värme i tills de fått en gyllenbrun yta
½ finriven gul lök. Forma järpar, det går lättast med en blöt sked. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,. 2 ägg ½ finriven gul lök. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,
Blanda i färsen, lök, ägg, grädde, garam masala, det mesta av de hackade aprikoserna och mandeln. Forma 8 järpar och bryn dem sakta på svag värme i ca 10 minuter. 2 msk riven lök
Skiva rödlök tunt och lägg över tomaterna. Forma till järpar och bryn i smör några minuter. Jag hade lite godsaker i form av inlagda kronärtskockor och svarta kalamataoliver kvar från helgen som fick göra tomat och lök sällskap
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om