Järpar lök recept

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. Järpar i gräddsås. ½ gul lök. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen
Baconlindade järpar

Baconlindade järpar

Skala och finhacka löken och krossa vitlöken. Om du vill ha lite saftigare järpar så använd blandfärs men jag har använt nötfärs då det är magrare
Järpar med gräddsås

Järpar med gräddsås

Skala och hacka löken fint. Tillsätt persilja om du vill laga persiljejärpar. Stek löken mjuk i smör några minuter utan att den tar färg
Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

Finhacka och stek löken lätt i smör tills den fått ordentligt med färg. Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng
Järpar i gräddsås

Järpar i gräddsås

Skala och riv löken. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca. Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken
Baconinlindade järpar, grillad blomkål och ajvarsås

Baconinlindade järpar, grillad blomkål och ajvarsås

Blanda färs, ägg, olivolja, smulad fetaost, hackad röd lök, pressad vitlök, örtkrydda i en bunke. Kvällens rätt blev baconinlindade järpar, jag använde blandfärs, tycker att det blir saftigare och godare, men det går självklart lika bra med nötfärs
Asiatiska järpar med sriracha och koriander

Asiatiska järpar med sriracha och koriander

Sila av ärtorna och bland med hackad lök och majsstärkelse och mixa till en grov smet. Forma till avlånga platta järpar och stek dem på medelhög värme i tills de fått en gyllenbrun yta
Rosmarindoftande järpar

Rosmarindoftande järpar

½ finriven gul lök. Forma järpar, det går lättast med en blöt sked. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,. 2 ägg ½ finriven gul lök. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,
Järpar med salsa & blomkålssallad

Järpar med salsa & blomkålssallad

Finhacka löken och pressa vitlöken. Väl hemma så lagade vi mat tillsammans, det blev järpar med en fräsch sallad och salsa till
Kamillas järpar med timjan

Kamillas järpar med timjan

Blanda färsen som du brukar till biff eller köttbullar och tillsätt rödlök och lite timjan. Forma ganska tjocka biffar eller järpar och stek dem
Vegetariska järpar på sojafärs

Vegetariska järpar på sojafärs

Vegetariska järpar400-500 g sojafärs 1 gul lök, riven 1 dl vita bönor, kokta och mixade 1 dl färsk bladpersilja, finhackad 1 msk kapris, finhackad 3 tsk dijonsenap 2 klyfta vitlök, finrivna 1 ägg. Savoykålen1 savoykål, strimlad 1 msk olivolja 2 schalottenlökar, finhackade 3 msk sojagrädde
Indiska järpar med frukt och mandel

Indiska järpar med frukt och mandel

Blanda i färsen, lök, ägg, grädde, garam masala, det mesta av de hackade aprikoserna och mandeln. Forma 8 järpar och bryn dem sakta på svag värme i ca 10 minuter. 2 msk riven lök
Järpar med ajvar och mangochutney

Järpar med ajvar och mangochutney

Finhacka den gula löken. Forma smeten till avlånga järpar eller biffar om man så vill. 1 liten gul lök. blanda ner ajvar, mangochutney och ägget
Järpar med tomatsallad

Järpar med tomatsallad

Skiva rödlök tunt och lägg över tomaterna. Forma till järpar och bryn i smör några minuter. Jag hade lite godsaker i form av inlagda kronärtskockor och svarta kalamataoliver kvar från helgen som fick göra tomat och lök sällskap
LCHF - Janssons järpar

LCHF - Janssons järpar

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om