Äpplen eller päron. Nu kan man smaksätta med det man gillar, du kan dofta över kanel, vanilj eller som jag gjorde då jag är barnsligt förtjust i ingefära
* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. Glass kommer nu att serveras våra gäster vid bordet och naturligtvis handlar det om vaniljglass smaksatt med äkta vaniljstång, till glassen serveras även små bakelser och sockerbröd
Pova hallon, björnbär, blåbär, rabarber, äpple, päron, plommon, persika, nektarin, fikon till exempel (jordgubbar blir dock inte så lyckade, de tappar saften i värmen och blir vita, slabbiga och smaklösa)
Inlagdapäron går att köpa men det är så enkelt att göra själv. Äter ni efterätt på julafton passar ett sådant här päron utmärkt med lite vispad grädde eller kall vaniljglass till efter ett stort julbord
InlagdapäronIngredienser. Lägg ner päronen varvat med kryddorna försiktigt i burken. Koka eller hetta upp en rymlig glasburk (som alla päronen får plats i, alt