Är gurkan besk, är det bäst att skala den först. 11 slanggurka, cirka 200 g. 1Stek i lite smör tills biffarna får en fin yta. Skär 1-2 lökar i skivor och stek i köttsaften med lite smör. 1Servera med kokt potatis och inlagdgurka. 1Skär gurkan i tunna skivor. 1Lägg gurkan i en skål
4 Stek ca 1 kg kalvstek salt 1 gul lök 1 morot 1 msk olja 7 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning) 2 lagerblad 15 vitpepparkorn Sås 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk smör salt Till servering inlagdgurka kokt potatis Lägg till i inköpslistan
salt och blanka av med smör. Inlagdgurka. 1msk Rapsolja2st Vitlöksklyftor1st Rödlök, mindre storlek1st Morot2msk Strösocker1dl Balsamicovinäger3dl Fond1,5dl Färskpressad apelsinjuice med fruktkött, ca 3 apelsiner25g Smör, osaltatEv. 6-8st Potatisar3msk Rapsolja1msk Timjan1msk VitlökspulverSalt och peppar från kvarn1/2dl StröbrödInlagd grön slanggurka. 1/2st Grön slanggurka1st Röd lök, mindre storlek1/2dl Strösocker1/2dl Ättika, 12%1/2dl Vatten1msk Persilja, hackadSåhär kan man göra, tillagningstid ca 1,5h, varav ca 25min arbetstid. Skiva gurkan och rödlöken tunt, tillsätt till inläggningslagen, låt stå kallt ca 30 min. Den här gurkan kan du spara ca 5 dagar i kylen. 25g Smör, osaltat
Jag serverar kokt potatis, inlagda rödbetor, inlagdgurka och ett bröd att bryta till. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet