Till middagen åt vi lättkokta morötter som, efter koket, fick ta en sig sväng om i en ljummen dressing som smaksatts med krydderier från Indien, passade riktigt bra till ingefärastinget i kycklingen gjorde dom
Jag tror att jag har kommit in i någon ålderskris. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Tycker butikerna är fulla med fina kläder, men vad jag än testar så känns det fel
I fredags gjorde jag dessa ingefärsmarinerade revbensspjäll. Redan på torsdagskvällen kokte jag 2 kg tunna revbensspjäll i rikligt med vatten tillsammans med två hackade morötter, 4 hackade vitlöksklyftor, en hackad gul lök och 1 dl japansk soja
Servera morötterna kalla. Häll den varma marinaden över morötterna, låt alltsammans stå i minst 2 timmar, gärna längre. Du kan byta ut morötterna mot andra grönsaker t ex champinjoner eller haricots verts 400 g morötter i tunna skivor
Till salladen hade vi sedan svarvade morötter, ingefärsmarinerade kelpnudlar, surkål, groddade mungbönor, soltorkade tomater och en blandning av strimlad kål, fänkål och selleri