I en större kastrull, stek lök och vitlök på låg värme i lite kokosolja tills dom är mjuka. En riktigt enkel och god soppa med morot, paprika, citrongräs och ingefära – toppad med mynta och koriander
Vi toppade soppan med kräftstjärtar vilket jag rekommenderar och så hade vi rågbröd med gräslöksost. Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära, en receptskiss
Blanda i vitlök och ingefära. Ta upp kycklingen på en tallrik och woka därefter löken. 1 liten gul lök. 1 vitlöksklyfta i tunna skivor. 2 msk färsk ingefära
I en kastrull med lite olja, fräs på morötterna tillsammans med hackad lök och vitlök. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 2 msk färsk ingefära. Tillsätt vattnet tillsammans med fond, riven ingefära och citronjuice och låt koka tills morötterna har mjuknat, cirka 15 minuter. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor