Fin smakkombination Hjortron är ett väldigt anpassningsbart bär. Förut har jag bara gjort såsen med hela bär , men den här gången tog jag mig tid att mixa och passera hjortronen
Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i. Inte bara för att det ser vackert ut på tallriken men även för att det är så härligt att få in lite sötma i maten
Servera med en sallad och hjortronsåsen. Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt
Smaka av med apelsinlikör och häll såsen varm över bären. Tina hjortronen. Spara saften som sipprar ut. Blanda hjortronsaften med vatten, socker och potatismjöl
Servera med en sallad och hjortronsåsen. Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron eller med paprika blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt