1. Börja med att sätta ugnstemperaturen på 175 grader.
2. Smörj och bröda sedan en långpanna. Jag använder mig oftast av bakplåtspapper istället, eller så smörjer jag och brödar med vetemjöl.
3. Smält fettet och chokladen och låt sedan svalna något.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ned i äggvispet varvat med matfettet och mjölken.
6. Häll smeten i en långpanna och låt grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Passa på att brygga kaffet till glasyren under tiden som kakan är i ugnen.
7. Låt kakan svalna efter gräddning och börja med att smälta matfett och choklad till glasyren.
8. Tillsätt sedan övriga ingredienser i kastrullen och rör om under tiden.
9. Slutligen bredes glasyren ut över kakan, strö kokosflingor över och sedan är det bara att skära kakan i bitar.
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
Kärleksmums dessa goda chokladrutor som jag tror att de allra flesta gillar. Idag blev det en lite annorlunda variant med färskost i glasyren och jag bakade den utan kaffe som man annars brukar ha i just denna mjuka kaka Här hittar ni kärleksmums ( mockarutor ) med kaffe i glasyren >>
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.