Helstekt oxfilé i rödvinssås recept

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

mörk maizena, ev. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstektoxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , tillstekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , tillsmörjning av ugnsform Köp receptet
Helstekt oxfilé med rödvinssås

Helstekt oxfilé med rödvinssås

Igår åt vihelstektoxfilé med rödvinssås. HelstektoxfiléOxfilén putsade jag och kryddade med salt och peppar
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Skär köttet iskivor och servera gärna tillsammans med Nötgremolata, Rödbets- och chèvreknyten, Sötsyrligrödvinssås och Baconfrästa haricots verts
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Idag ska den serveras med knaprigpotatis och rödvinssås. Vad kan vara godare än en perfekt helstektoxfilé