Hel kalkon recept

Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Hel kalkon i ugn till jul eller annan högtid

Hel kalkon i ugn till jul eller annan högtid

Fördela resten över helakalkonen. Salta och peppra extra över hela. Till kalkonen blev det en sås som jag gjorde på skyn från formen, sötpotatis och brysselkål
Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta

En helt underbar familjemiddag med många glada färger och smaker. Marinerad kalkon i lergryta tillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé
Kalkon omelett/paj!

Kalkon omelett/paj!

Kan ju variera innehållet en hel del och kanske rolig att bjuda på. Kalkon omelett/paj. Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra
Kalkon – enkelt, saftigt och bombsäkert recept

Kalkon – enkelt, saftigt och bombsäkert recept

Klar kalkon. Kalkon. En kalkon har ett torrare kött än kyckling och detta bör beaktas vid tillredning. Även om det inte syns här så är kalkonen stor som tre vanliga kycklingar
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Ugnsstekt kalkon med örtsmör

Ugnsstekt kalkon med örtsmör

Ta ut påsen med inkråm ur kalkonen och spara i kylen till såsen. Skölj av kalkonen och torka den med hushållspapper
Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st helkalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Ingredienser Helkalkon 1 st helkalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås

Rimmad Kalkon med Pumpa och Valnötssmör

Till min rimmade ”julskinka” av kalkonbröst, blev det riktigt läckert med smörstekt pumpa och valnötssmör smaksatt med mandarin