Blanda samman de torra ingredienserna & tillsätt dem i smöret tillsammans med ägget. Rulla 24 bollar & lägg dem ganska glest på plåtar klädda med bakpapper (jag brukar lägga 12 st på varje plåt) & grädda i ca 15 min. 100 g hackade valnötter
Tryck ut kakdegen till en centimeters tjocklek på smörpapper på en plåt (långpanna med höga kanter). Havrerutor eller havrekakor blir en sats havrerutor lagom för en långpanna
Du kan också tillsätta hackad mandel eller hackade valnötter i stället för solrosfrön. Klicka med två teskedar ut smeten till små toppar på smorda plåtar
Nobla havrekakor är minsann inte fy skam. Kondenserad mjölk-fudge medvalnötter. Valborg kommer för min del att firas i Göteborg med fina vänner – meny och tidsplan saknas dock helt, det ni
havrekakor,. Energibarer med nougat. Packa in i folie om du ska ha med dem på fjället till exempel. Underbart goda energibarer som vi haft med oss på fjällmaror och 24-timmarstävlingar där det gäller att hålla energin uppe. 2 dl hackade blandade nötter (cashew, valnötter, mandlar). Välj om du ska göra resten i ugn eller inte (eller båda) tryck ut geggan på en plåt med bakplåtspapper, ca 1/2 -1 cm tjockt, skär sedan rutor så stora du vill ha. 2 dl hackade blandade nötter (cashew, valnötter, mandlar)
Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Rulla till valnöts stora bollar och lägg på plåt med bakplåts papper
Jag valde att använda mig av valnötter då jag tycker att det är fantastiskt gott i kombination med choklad men föredrar du någon annan nöt så går ju det givetvis hur bra som helst
Inser nu att jag bakade dem för nästan exakt ett år sedan senast, då medvalnötter och mörk choklad. Men idag samlade jag kraft och rörde ihop dessa supergoda havrekakor