Havrekakor gluten recept

Glutenfria havrekakor

Glutenfria havrekakor

Fick tips av en jobbkollega att havrekakorna som också stod med i artikeln var goda och lättbakade så dom gav jag mig på
Sandras finfina havrekakor

Sandras finfina havrekakor

– Eftersom det inte är något gluten i degen håller den ihop sämre än en vanlig deg, men var inte orolig för att bollarna spricker sönder när du trycker ut dem på plåten för när de gräddas går de ihop jättefint
Krispiga dajmhavrekakor

Krispiga dajmhavrekakor

De här kakorna måste ju vara perfekta när man ska baka glutenfritt - använd glutenfria havregryn och använd något glutenfritt mjöl (specialmix
Sunwarrior Protein Oatmeal Cookies

Sunwarrior Protein Oatmeal Cookies

Protein Havrekakor, ingen ugn behövs. Jag fick hem proteinpulver från Sunwarrior, vilka är 100% växtbaserade, glutenfria, icke-GMO, och fria från kemikalier, syror och lösningsmedel. I got to try Sunwarrior Classic Protein, which are 100% plant-based, gluten free, non-GMO, and free of chemicals, acids and solvents
Lite lurad

Lite lurad

Mina bakexperimenttentakler vaknade genast till och resultatet blev morotsmuffins och havrekakor. Morotsmuffins ca 7st (gluten och mjölkfria). Havrekakor ca 8 st (gluten och mjölkfria). * 1/2 dl kokosolja* 1 ½ dl havregryn (glutenfria för de som behöver)* 3 krm fiberhusk utspätt i 2 msk vatten* 2 msk kokossocker* 2 msk agavesirap* 1,5 msk rismjöl* 1/2 tsk bakpulver Blanda den flytande kokosoljan med socker och sirap. ca 8 st (gluten och mjölkfria)
Havrekakor  -                    gluten och mjölkfria

Havrekakor - gluten och mjölkfria

Spröda och lite knäckiga havrekakorIngredienser till en plåt med kakor. Tänk på att alla glutenallergiker inte tål glutenfria havregryn
Havrekakor med russin gluten & mjölkfria

Havrekakor med russin gluten & mjölkfria

Knapriga havrekakor. 2 msk glutenfritt mjöl. 2 msk glutenfritt mjöl. Ingredienser till 18 stora kakor. 175 gr rena  havregryn
Utan vete

Utan vete

havrekakor (med bara havregryn, inget vetemjöl) och ”världens godaste kakor” där mandel ersätter både mjöl och smör

Flapjacks med honung (gluten, mjölk & äggfria havrekakor)

Flapjacks är en av de enklaste havrekakor man kan baka. De är mättande och relativt “hälsosamma” med ett OK GI-värde för att vara kakor i och med att de är bakade på glutenfria havregryn, är sötade med honung och kryddade med kanel men jag föreslår att man äter dem som kakor (sötsaker) och inte som mellanmål

Anna-Karins havrekakor

2 dl gluten fri mjölmix utifrån allergi. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten