– Eftersom det inte är något gluten i degen håller den ihop sämre än en vanlig deg, men var inte orolig för att bollarna spricker sönder när du trycker ut dem på plåten för när de gräddas går de ihop jättefint
Protein Havrekakor, ingen ugn behövs. Jag fick hem proteinpulver från Sunwarrior, vilka är 100% växtbaserade, glutenfria, icke-GMO, och fria från kemikalier, syror och lösningsmedel. I got to try Sunwarrior Classic Protein, which are 100% plant-based, gluten free, non-GMO, and free of chemicals, acids and solvents
Mina bakexperimenttentakler vaknade genast till och resultatet blev morotsmuffins och havrekakor. Morotsmuffins ca 7st (gluten och mjölkfria). Havrekakor ca 8 st (gluten och mjölkfria). * 1/2 dl kokosolja* 1 ½ dl havregryn (glutenfria för de som behöver)* 3 krm fiberhusk utspätt i 2 msk vatten* 2 msk kokossocker* 2 msk agavesirap* 1,5 msk rismjöl* 1/2 tsk bakpulver Blanda den flytande kokosoljan med socker och sirap. ca 8 st (gluten och mjölkfria)
Flapjacks är en av de enklaste havrekakor man kan baka. De är mättande och relativt “hälsosamma” med ett OK GI-värde för att vara kakor i och med att de är bakade på glutenfria havregryn, är sötade med honung och kryddade med kanel men jag föreslår att man äter dem som kakor (sötsaker) och inte som mellanmål