En ny intressant trend växer fram genom att havre blandas med det mer traditionella riset i något som kallas "havreris", för att förbättra smak och näring
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
En saftig mjuk kaka med krispigt kardemummasmul på toppen. 1,5 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ som havre, ris eller sojamjölk. 1,5 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ som havre, ris eller sojamjölk
Mjölkfri blir kakan om du använder någon alternativ grädde av havre, ris eller soja. Och låter du bli att testa kakan, ja, då får det faktiskt ske på egen risk
Havre, råris, nötter och frön. Här nedan kommer en lista på de fullvärdiga vegetariska proteinkällorna och de livsmedel som genom att kombineras med varann blir fullvärdiga källor till de essentiella aminosyrorna
Om du inte vill ha yoghurt som bas så funkar avocado eller bladspenat också jättebra, eller nötter (typ cashew + sockerfritt jordnötssmör) och havre/mandelmjölk, bara att experimentera fram bra konsistens och smak
Minska risken genom att använda kolhydratkällor som exempel havre, linser eller brunt ris. Brist på C-vitamin påskyndar hudens åldrande och kan göra skinnet stramt och rynkigt i förtid, vilket gör att små gropar och andra skönhetsfel syns tydligare
Jag har precis varit på semester på Bali och efter att ha ätit stekt ris (nasi goreng) till frukost ett tag började jag äta pannkakor (det tog mig två veckor att inse att de kan göra pannkakor utan ägg)