Sriracha är en Thailändsk ketchup, eller het chilisås. Perfekt mingelmat till Halloween. Såsen görs på solmogen färsk chili som lagras i flera månader, vinäger, vitlök, socker och salt
Här kommer ett recept som innehåller buljong och chili. 4 personer cirka 20 minuter Pumpasoppa med chilikrutonger 0,5 st butternutpumpa 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 1 chilipeppar, röd 1 liter hönsbuljong 3 skivor bröd cayennepeppar 4 personer cirka. 1 chilipeppar
Helgen har dock varit lugn och med strålande sol utan blåsiga stormbyar så har vi bara njutit av ledighet tillsammans, tänt ljus på kyrkogården, inte firat nån halloween utan snarare bara tillbringat tid med familjen, grillat korv, pysslat ute och inne och rundade av kvällen med lite strömavbrott
Igår tog jag till vara på en dekorationspumpa hemma hos oss från halloween. kan man ha salt och kanske någon krydda som chili om man vill ha det som snacks på (istället för chips kanske)
Eftersom det är höstlov nästa vecka så har vi "firat" halloween redan idag. Jag vräkte på med chili, peppar och salt eftersom vi är förtjusta i mat som smakar mycket
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Chili. Halloweentema. Vitlöken och gullöken steker man i låg värme tillsammans med lite grönsaksfond, ingefäran, kardemumman och så mycket chili man själv vill ha
Halloween,. Fräs lök, chili och äpple i en stor kastrull. halloween,. På bara några år har Halloween gått från att vara en blyg liten högtid vars riktiga datum få visste till att bli en riktig modefluga som firas i var och varannat hem
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Halloween i år igen. ) 2 citrongrässtjälkar, skiva den vita delen1 liten grön chili, urkärnad och finhackad (använd plasthandskar om Du har linser. )2 tsk malen koriander1 dl färska korianderblad2 msk färsk riven ingefära1,5 l grönsaksbuljong2 gula lökar, finhackade2 msk smör2 burkar kokosmjölk1 msk farinsockerMixa litet av buljongen, chilin, citrongräs, ingefära och den malda koriandern. 1 liten grön chili
Funkar bra både till vardag och som förrätt till främaten vid Halloween. Fräs bitarna i smör i en kastrull på låg värme tilsammans med pressad vitlök och hackad chili