Hallonmuffins med crunch
mariak-30
mariak-30

Hallonmuffins med crunch

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Muffinssmeten
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 50 gram smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 150 gram hallon
  • Crunchen
  • 40 g kallt smör
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 g och förbered en plåt med 8 stora muffinsformar alternativt 12 små.
     
    Crunchen
    Skär smöret i mindre bitar och lägg alla ingredienser i en 2-3 litersplastpåse. Knåda degen tills den klumpar sig och smöret är väl fördelat. Lägg i kylskåp och låt vila under tiden smeten görs.
     
    Muffinssmeten
    1. Dela stora hallon i mindre bitar.
    2 . Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
    3. Blanda torra ingredienser i en större bunke.
    4. Rör ihop de torra ingredienserna med smör och mjölk. Rör sedan ner ägg- och sockersmeten.
    5. Vänd försiktigt ner hallon i smeten.
    6. Fyll muffinsformarna med smet upp till cirka två tredjedelar.
    7. Toppa muffinsen med crunchen.
    7. Grädda muffinsen i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.