70 minuter
Chokladpajbotten: Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.
Fodra en pajform, 24 centimeter i diameter, med pajdegen. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10–12 minuter.
Hallonkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda i cirka 20 minuter. Gör ett mjukt kulprov för att se efter att det är klart. Kulprovet gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula.
Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna.
Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och mixa i smöret.
Häll ganachen över hallonkolan.
Strö över frystorkade hallon.
Hejsan hoppsan, vilket långt juluppehåll det blev här. Ibland blir det så. Men här är jag, och jag måste bara få dela med mig av en alldeles förträfflig paj som jag åt på ett förlovningskalas i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.