Hallonkolapaj
catrineyngbro
catrineyngbro

Hallonkolapaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 12 bitar
  • Chokladpajbotten
  • 60 g mörkt muscovadosocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 120 g smör
  • 1 äggula
  • Hallonkola
  • 200 g hallonpuré
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör, mjukt
  • Att strö över
  • 2 tsk frystorkade hallon

Beskrivning

    Så här gör du

    70 minuter
    Chokladpajbotten: Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.
    Fodra en pajform, 24 centimeter i diameter, med pajdegen. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter.
    Förgrädda pajskalet i 10–12 minuter.
    Hallonkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda i cirka 20 minuter. Gör ett mjukt kulprov för att se efter att det är klart. Kulprovet gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula.
    Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna.
    Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
    Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och mixa i smöret.
    Häll ganachen över hallonkolan.
    Strö över frystorkade hallon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.