Jag valde att göra cheesecaken med vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Raw mango/passionscheesecake. Raw cheesecake med hallon. Denna nyttiga raw cheesecake borde kanske inte kallas ”cheesecake” då den varken innehåller mjölkprodukter eller mjöl, men den påminner väldigt mycket om en
kokos, hallon, vanilj och Hey Lemonade men det är kul att det finns så mycket att välja på. Apropå mango så tänkte jag dela med mig av receptet på cheesecaken jag gjorde på min födelsedag som har smak av just mango
Hallon, blåbär, jordgubbar, krydda med kanel, kardemumma osv. Nedan är alltså recept på två varianter av cheesecake, en med smak av choklad (krusbärssås på toppen) och den andra med mango/citron
Jag valde att göra dena cheesecaken med vanilj, jordgubb och hallon smak, men det går självklart super att experimentera med andra smaker så som blåbär, lime, passionsfrukt eller mango
Under januari åt vi bland annat Böngryta med friterad jalapeno, Kokt kyckling med currysås och så avsmakade vi naturligtvis den Körsbärs- och hallonlikör som vi satte förra sommaren
Färska hallon. Här kommer recept på en lite annorlunda Mangocheesecake. Cheesecake. Mangofyllningen får sin sötma av kondenserad mjölk och kakan är både fräsch, söt och krämig på samma gång
Servera med mango, jordgubbar eller hallon beroende på säsong. 120 g osaltat smör, smält350 g digestivekex900 g färskost med låg fetthalt, rumsvarm150 g strösocker5 stora äggsaft av 6 limefrukter (ca 125 ml)finrivet skal av 1 lime3 stora äggvitor110 g strösocker40 g kokosflingor1
k gluten och laktosfri cheesecake. Det som är super med denna ” cheesecake” är att den går att frysa så äter man inte upp allt är det bara att ställa in den i frysen igen och ta fram till nästa tillfälle