Lite avokado och vitlök till det så va jag mätt och nöjd. En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Jag skar kålrot i skivor och la in på gallret i ugnen med olivolja, salt och peppar
Det är ju riktigt smidigt att göra sån här typ av mat som sköter sig själv i ugnen. Pressa i vitlöken och blanda allt till en kryddpasta (som luktar ljuvligt
Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta. Tillsätt lök, vitlök, timjan, vin och buljong. Sätt ugnen på 175ºC. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen och tillaga tills köttets innertemperatur är 75ºC, ca 1 tim. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min. 600 g Scan högrev, i bit. 4 vitlöksklyftor, hackade
Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen
Bli inte oroliga för att ni ska behöva vara aktiva i köket i flera timmar, det är spisen som gör det mesta av jobbet och det är i ugnen den största delen av tiden läggs
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta. Tillsätt lök, vitlök, timjan, vin och buljong. Sätt ugnen på 175ºC. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen och tillaga tills köttets innertemperatur är 75ºC, ca 1 tim. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min. 600 g Scan högrev, i bit. 4 vitlöksklyftor, hackade
Okej, har du en ugn kan du följa ingredienslistan nedan eller så kan du välja. Krydda med vitlöken, havssalt och rosépeppar, häll över grädden (välj en lättare variant om du vill
Dela högreven på längden. vitlök. Mixa soltorkade tomater, vitlök, färsk persilja och lite salt. Smält smör i en kastrull och smaksätt smöret med mixad vitlök, persilja och lite salt
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Gnid in köttet utan att putsa det med pressad vitlök, rapsolja, spiskummin, svartpeppar, koriander, soja socker och tomatpuré och lägg ner i grytan