Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
Du kan använda vilken senap du vill, jag föredrar dijonsenap eller någon starkare variant. Jag har gjort köttbullar ganska många gånger, sedan fick jag en idé om att göra det på nymald högrev, och då hände det saker
ca 1-1,2 kg högrev (eller grytbitar av nöt). 1 msk dijonsenap. ca 1-1,2 kg högrev. En köttgryta som jag ofta bjudit på vid festligare tillfällen är den här italienska, dels eftersom den går att förbereda, dels känns det extra festlig med de olika tillbehören (orginalreceptet tror jag kommer från en gammal Ica Buffé-tidning)
Lök. Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt
Forma till små minibiffar och toppa med dijonsenap och kapris. 400 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett. 2 msk dijonsenap. 400 g mald oxfilé eller högrev helt utan senor och fett. 2 msk dijonsenap
600 g högrev eller bringa av nöt. 1 tsk dijonsenap. 600 g högrev eller bringa av nöt 10 vitpepparkorn 3 kryddpepparkorn 1 lagerblad 1 tsk salt 2 gula lökar 1 morot 1 palsternacka 1 bit rotselleri (20 g) persiljestjälkar. 4 dl buljong från koket 1,5 tsk majsstärkelse (maizena) utrört i lite vatten 2 dl grädde 2 msk riven pepparrot 1 tsk dijonsenap salt och malen vitpeppar
Jag använde rådjurskött som jag hade i frysen i brist på högrev. Jag använde Dijonsenap. Du behöver1 kg högrev (fuskade lite och använde rådjur)2 st gula lökar2 msk ister, gåsfett eller smör. 1 kg högrev
Hamburgare på högrev. Dijonsenap. 900g Högrevsfärs. På burgarna lade jag sedan sallad, saltgurka, tomat, lök, ost och Sweet Baby Ray´s Honey and Chipotle 900g Högrevsfärs