Smält smöret och häll i mjölken. HÅLKAKOR4 st5 dl mjölk50 g jäst25 g smör0,5 dl sirap (70 g)3 dl havregryn10 dl rågsikt0,5 tsk saltGör så här. Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen
Det här behöver inte ens ljummad mjölk eller smält smör, bara lite längre jästid än vanligt. Stöt brödkryddorna i mortel och ha ner dem tillsammans med smöret i små bitar i mjölkblandningen
50 g jäst75 g smör5,5 dl mjölk3 msk mörk sirap1 äggknappt 1 msk saltdrygt 1 tsk stött kummin15 - 16 dl lantbrödsmjöl av fyra sädesslagsmula jästen. smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 C. 75 g smör
Lägg i smöret. Eller baka ut till hålkakor. Nagga hålkakorna innan de gräddas. 50 g smör el margarin. Blanda havregryn och vatten i en kastrull och låt det koka under lock till en gröt ca 5 minuter (kan gå fortare)
Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. När jag var liten hade vi nästan alltid köpevarianten hemma, så mjuka rågsiktskakor med smör och ost, prickig korv eller leverpastej och smörgåsgurka är saker man minns
Klassiska hålkakor med grahamsmjöl. Rör tills jästen har löst sig och tillsätt sedan 25 g rumsvarmt smör, 2 msk ljus sirap samt 3/4 tsk salt. 25 g rumsvarmt smör