4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Låt hålkakorna kallna i bakduk på galler och frys in dem som inte går åt direkt. Stöt fänkålsfröna och fortsätt degsättningen med fänkålsfrön, stötta linfrön, sirap, salt och 9 dl av mjölmixen. 2 tsk fänkål
Här kommer det receptet på klassiska hålkakor. Tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, brödkryddor (om du använder hel fänkål och anis stöt dem i en mortel), och nästan allt mjöl
Hålkakor. 2 tsk krossad fänkål. 4 hålkakor. 2 tsk krossad fänkål. Mitt emellan två omgångar tvätt (jag har tvättstuga i huset bredvid) passade jag på att slänga ihop en bröddeg bara så där
Tillsätt smör & rapsolja, salt, brödsirap, anis, fänkål och smulad jäst. 2 tsk fänkål, stött. 1. Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade
Låt hålkakorna kallna i bakduk på galler och frys in dem som inte går åt direkt. Stöt fänkålsfröna och fortsätt degsättningen med fänkålsfrön, stötta linfrön, sirap, salt och 9 dl av mjölmixen. 2 tsk fänkål