Hålkakor fänkål recept

Kalljästa hålkakor utan hål

Kalljästa hålkakor utan hål

5 dl kall mjölk (3%) / 50 g jäst / 2 tsk flingsalt / 0,5 dl ljus sirap / 1 tsk av vardera kummin, fänkål och anis / 50 g rumsvarmt smör / ca 12 dl rågsikt
Hålkakor med potatis

Hålkakor med potatis

4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

5 msk stött anis1 msk stött fänkål1 pkt jäst6 dl rågsikt 1 ägg5-6 dl vetemjöl specialSätt ugnen på 220 grader, varmluft. 1 msk stött fänkål
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

2 tsk krossad fänkål. 4 hålkakor. 2 tsk krossad fänkål. 5 dl vatten. 50 gram jäst. 2 tsk malen anis. 1/2 dl rapsolja
Fänkålskakor

Fänkålskakor

Låt hålkakorna kallna i bakduk på galler och frys in dem som inte går åt direkt. Stöt fänkålsfröna och fortsätt degsättningen med fänkålsfrön, stötta linfrön, sirap, salt och 9 dl av mjölmixen. 2 tsk fänkål
Hålkakor - "rågsiktsbröd"

Hålkakor - "rågsiktsbröd"

½ tsk malen fänkål. Tillsätt sirap, salt, anisen och fänkålen. ½ tsk malen fänkål. Ett enkelt och smakrikt bröd som faller de flesta i smaken
Hålkakor med rågsikt

Hålkakor med rågsikt

Det finns oändligt många olika recept på hålkakor, det här med rågsikt ger mjuka och lite söta kakor
Hålkakor med brödkryddor

Hålkakor med brödkryddor

Det här är en variant med filmjölk, anis och fänkål som ger en god och traditionell brödsmak. Mjuka hålkakor kan varieras på många olika sätt
Brödbak till julbordet

Brödbak till julbordet

Här kommer det receptet på klassiska hålkakor. Tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, brödkryddor (om du använder hel fänkål och anis stöt dem i en mortel), och nästan allt mjöl
Baka, baka litet bröd

Baka, baka litet bröd

Hålkakor. 2 tsk krossad fänkål. 4 hålkakor. 2 tsk krossad fänkål. Mitt emellan två omgångar tvätt (jag har tvättstuga i huset bredvid) passade jag på att slänga ihop en bröddeg bara så där

Hålkakor av rågsikt

2 tsk finstött fänkål. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills den är 37 grader(fingervarmt)

Hålkakor

2 tsk fänkål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i mjölkblandningen i en bunke

Hålkaka

Dessa hålkakor är goda nybakade, frysta och upptinade eller till och med då de har legat någon dag i skafferiet

Mustiga rågkakor

Tillsätt smör & rapsolja, salt, brödsirap, anis, fänkål och smulad jäst. 2 tsk fänkål, stött. 1.  Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade

Fänkålskakor

 Låt hålkakorna kallna i bakduk på galler och frys in dem som inte går åt direkt.  Stöt fänkålsfröna och fortsätt degsättningen med fänkålsfrön, stötta linfrön, sirap, salt och 9 dl av mjölmixen. 2 tsk fänkål