Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött
500 g grytbitar. Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter
UngerskGulasch i Jävligt Gotts egna veganska tappning. Jag åt min gulash enbart med ett gott rågsurdegsbröd och med en enkel ungersk gurksallad som jag blev tipsad om av Linda
Igår åt vi Ungerskgulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället. Ungerskgulasch4 gula lökar4 vitlöksklyftorsmör1 msk paprikapulver1 msk mejram1 tsk hel kummin1 msk tomatpuré1 lagerblad1 röd paprikasalt och peppar600 g grytbitar av nötkött1 kg kokt potatisSkala och skiva lök och vitlök
Det här är min variant på den ungerska gulashen. Senaste gången jag lagade gulaschen fann jag utmärkta grytbitar på Konsum som var riktigt möra och fina och tålde att kokas med ett litet tag men inte behövde jättelång kokning för att bli möra
Lägg i grytbitar av fläsket, rör om. När grytan nästan är klar, skiva i bitar av grillad paprika och rivet skal av en citron, smaka av gulaschen med salt och nymalen svartpeppar