Separera gulan från vitan och låt vitorna stå någon timma i rumstemperatur. Som jag lovade tidigare så kommer jag ikväll bjuda på det absolut bästa receptet på macarons, ett franskt litet bakverk som är ljuvligt gott och absolut inte behöver vara svårt
Lite gulamacarons till påsk kanske. 24 Mar. 09. 20. Macarons. 1kommentarer. Fyllda med chokladmousse. 8 ägg vitor (gärna krav, eko eller närproducerat)
Vispa under tiden äggulan. Macarons. 120 g äggula. 50g äggula (tre). När sockerlagen har gått till 121 grader slås den över gulan i en tunn fin. 120 g äggula. 50g äggula (tre)
Efter det vispa ner äggula och sylt. Först ut- kycklingmacarons. Jag började med näbben, sedan fötterna, ögonen och sist de gula detaljerna för de skall ju vara lite söta och lurviga trots allt
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Som de här vackra gula rosorna som fanns mot en vacker ljusrosa fasad. Eric köpte en stor chokladbit (den vita på mittenbilden), och jag fick med mig några macarons, och så delade vi på en ungersk grej som var någon sorts bulle i rulle, som var supergod