Grundrecept Till Färsbiffar Eller Köttbullar
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Grundrecept Till Färsbiffar Eller Köttbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 port
  • 2  stor gul lök
  • 1  msk smör eller margarin
  • 1  dl grädde
  • 1  dl mjölk
  • 1  dl ströbröd
  • 1000  g blandfärs eller nötfärs
  • 2  tsk salt
  • ägg
  • 2  krm peppar
  • 1  tsk socker
  • 10  msk smör, margarin eller olja till stekning

Beskrivning

    Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.

    Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.

    Starta timer

    Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.

    Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.

    Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.

    Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.

    För alla

    Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
    Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk.
    Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber.
    Gör äggfri: uteslut ägget.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.