Grovlimpa recept

Grovlimpa

Grovlimpa

Grovlimpa Du behöver. Grovlimpa. Hallå. Vad sägs om lite nybakat bröd till helgens frukost. Så himla gott att man hoppar ur sängen ha ha
Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först)
Snabb grovlimpa

Snabb grovlimpa

Här kommer ett underbart bröd att äta som det är eller att rosta i brödrosten. Snabb grovlimpa. Du behöver till 2 Limpor
Snabb grovlimpa

Snabb grovlimpa

Som med de flesta bröd smakar den som bäst när den fortfarande är rykande varm. De som blir över skivas och fryses med fördel ner för att tinas upp senare, exempelvis i en brödrost
Saftig grovlimpa

Saftig grovlimpa

Om. Om mig. Mitt namn är Frida, jag 25 år, bor i Uppsala och avslutade mitt sista år till kostvetare nu i våras
Skållad grovlimpa

Skållad grovlimpa

Blanda vetekross och 3 dl vatten i en kastrull. Koka på medelvärme under lock i 10 minuter. Blanda grahamsmjöl, kli och vatten med vetekrossgröten i en stor skål
Mammas grovlimpa

Mammas grovlimpa

)Mammas grovlimpa (2 st) Ingredienser 5 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 3 dl rågsikt 2,5 dl rågkross 0,5 dl hela linfrön 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl vetekli 2,5 tsk salt 8 tsk bakpulver 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Gör såhärSätt på ugnen på 175 grader
Snabb grovlimpa

Snabb grovlimpa

Enkel och snabb limpa med mycket fibrer. Sirapen går att ersätta med flytande honung, jag brukar ta hälften honung och hälften sirap
Ett par småfel i Brödboken

Ett par småfel i Brödboken

Det har upptäckts (tyvärr) ett par småfel i recepten dels GROVLIMPA sid 43 där ska vara 1/2 tsk salt i
Veckans vegetariska: Bearnaisesoppa

Veckans vegetariska: Bearnaisesoppa

Till detta serverade jag en skiva av mammas grovlimpa med lagrad ost. Godmorgon. Som några av er kanske har förstått så ÄLSKAR jag bearnaisesås

Ryska grovlimpor

Smula jästen i en degbunke, ta vatten direkt ur kranen och känn med fingret att det blir ca 37 grader

Ryska grovlimpor

Rör ut jästen med vattnet (ca 37 grader). Arbeta in övriga ingredienser, sist vetemjölet. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter

Grovlimpa med äpple och kanel

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet

Grovlimpa

Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i två smörade limpformar och grädda ca. en timme på 175 grader. 10 dl vetemjöl

Grovlimpa med matvete

Häll matvetet i en skål och häll över det kokande vattnet som ska täcka kornen. Låt stå och svalna. Smula ner jästen i en bakbunke och värm vattnet till 37 grader

Pers Grovlimpa

Blanda alla ingredienser väl. Dela degen i två delar och fyll två smorda avlånga formar. Grädda i 175 grader under ca 45 minuter

Skållad grovlimpa

1.  Blanda vetekross och 3 dl vatten i en kastrull. Koka på medelvärme under lock i 10 minuter. 2.  Blanda grahamsmjöl, kli och vatten med vetekrossgröten i en stor skål