Ambitionsnivån är alltid hög, men jag har alltid svårt att komma igång med bloggandet efter årsskiftet, det är så mycket annat som ligger och väntar, veckorna går och plötsligt har halva februari gått, men nu är jag tillbaka igen med åsikter, recept och dryckestips, vi börjar med grovaknäckebröd som är passar utmärkt med en mogen brieost och lite fikonmarmelad
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Och knäckebrödet smakar otroligt gott, prova. ) Knäckebröd (2 plåtar). Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra
I ett anfall av överdriven huslighet började jag, för några år sedan, att baka eget knäckebröd. Jag drev på den här tiden en liten restaurang, där jag serverade hembakat knäckebröd till lunchen
Om ni aldrig har bakat knäckebröd förut kan jag rekommendera er att göra det. Knäckebrödet på bilden har jag bakat efter recept från boken "Vinterns goda ting" av Anna och Fanny Bergenström
Använda gärna det grova rågmjölet, det ger brödet en fin yta. Dags för knäckebröd nummer tre. Det går utmärkt att stapla de utbakade knäckebröden på varandra, mycket lämpligt om man har lite plats i köket
Och äta knäckebröd. God morgon. Njut, det är fredag. Och min lediga helg, hurra. I planläggnings-anda är jag inne på min tredje kopp Zoegas och har snart krängt en halv plåt knäcke