Salta och krydda laxfjärilarna med peppar och chili explosion, och pensla dem med olja. Skala och skiva vitlöksklyftorna och rosta dem i en kastrull med olja tills de är gyllenbruna
En god ingrediens som jag kan använda mig av nu är min egenodlade vitlök, den är ju förstås inte färdig ännu men att hacka ner stjälkarna i tex en couscoussallad blir himla gott
Fräs lök och vitlök mjuka i en kastrull med lite rapsolja. Gnid in olivolja på laxens skinnsida, salta på köttsidan och pensla ytterligare en gång med hoisinglazen
När det är gyllene och doftar kola, ta bort från värmen och tillsätt soja, vinäger och vitlök. Servera den grilladelaxen med basilika-och parmesankrämen, sparrissalladen samt nykokt färskpotatis
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade