Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen och grillade potatishalvor (helt frivilligt). -) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen. Salta och peppra laxen på köttsidan. Gör så här Mixa samman dill, ost och citronskal till en smulig blandning
Riv osten. Pensla laxen med olja och salta den. cheddarost. Mosa ihop ost och chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) och rulla till 12 bollar. Grilla laxen cirka 3 minuter på skinnsidan och 1 minut på ovansidan så att den fortfarande är lite mörk i mitten. kärntemperaturen på laxen ska vara 38°. Just före servering, fritera ostbollarna i 170° varm frityrolja till fin färg, cirka 5 minuter. bitar laxfilé à 170 g med skinn (MSC- eller KRAV-märkt)
Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen. Salta och peppra laxen på köttsidan. Mixa samman dill, ost och citronskal till en smulig blandning
Att grilla lax tillhör något av det godaste. Serverad med sallad och en röra av creme fraiche, philadelphiaost, citron och kryddor är det näst intill oslagbart
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Till åt vi grillad sparris, en favorit som passar till både fisk och kött. Idag blev det en god laxrätt, gjorde en kall persilje- och citronsås till, men kände att den var lite överflödig, det räckte gott med osttäcket som var på laxen
Vi grillade hamburgare, pratade en massa skit och bara umgicks. Bred ut ostsmeten över laxfiléerna. Här är exempelvis en laxrätt som går snabbt att svänga ihop, och sen sköter den sig i ugnen själv så man kan njuta av sin fredagskväll tillsammans med nära och kära istället för att spendera den i köket