Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del creme fraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Grilla laxen i ca 4 minuter på varje sida. 1 st laxfilé. Potatissallad. Skär potatisen i skivor. Gör en dressing av de andra ingredienserna och blanda potatis och dressing
Blanda ner lemon curd, creme fraiche, vinäger och kryddor. Riv äpple och limeskal över laxbitarna. Om laxen är färsk, förvara den i kylen med rivet ovanpå
Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. 11 dl crème fraiche. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten. 1Servera den nygrilladelaxen och potatisen med chilimajo och salsa
Servera med sås gjord på crème fraiche, sweet chilisås och lite limesaft. 4 bitar lax á 150 g. 12 dl lätt crème fraiche (ev laktosfri). 14 bitar lax á 150 g Saften av 1/2 citron 2 msk olivolja 1 dl bulgur 2 mogna tomater 1 avokado ½ rödlök ½ knippa dill ½ tsk rivet citronskal 1 msk olivolja Salt Peppar Chilisås 2 dl lätt crème fraiche (ev laktosfri) 2-3 msk sweet chilisås Saften av 1 limeVänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida
GRILLADLAX MED HET OSTSÅS. Testade förra veckan på att grilla lax som fått ligga i en japanskt inspirerad marinad, som jag hittat receptet på från Matklubben och det blev vansinnigt gott
Grilladlax med tomataioli och wokade grönsaker. Eftersom jag bor i lägenhet och inte har någon grill använder jag en räfflad s k grillpanna för att grilla/steka laxbitarna som jag saltade lätt en stund innan tillagningen
Servera med grillade potatisspett, grönsaker, melonsallad och lite créme fraiche. När vi grillade valde vi att först blötlägga ett vedträ i ett dygn för att sedan lägga laxen på vedträt och grilla den så