Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt surdegen, rör ut jästen med lite av vattnet
Mina favoriter var gyros, olivbröd doppat i deras egna olivolja, tonfisksallad med chili och koriander, gryta på okra och de saftigaste apelsiner och nektariner jag ätit
Nu har han experimenterat fram ett olivbröd/grekiskt lantbröd också, som blev väääldigt gott. Min sambo älskar "korvbrödet" från Under vårt tak, och vi bakar det ofta som ciabatta, baguette, pitabröd, frallor mm
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
En otroligt god limpa med oliver och fetaost Som vanligt tar jag recept och gör om dem medan jag bakar, i detta bröd har jag tillsatt fetaost eftersom jag tycker oliv och feta går så otroligt bra ihop
Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt äggvita, olivolja och honung. Vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör ner dem i degvätskan under kraftig omrörning med elvisp
Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda