Tillsätt pressad vitlök. Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. 250 gram pasta, 400 gram blandfärs, margarin, salt peppar, 1 st gul lök, 1 st paprika, 2 st vitlöksklyftor, 2 dl krossade tomater, 1 dl tomatpuré, 0,5 tsk kanel, 2 dl crème fraiche,1 dl riven ost, salt svartpeppar. 2 st vitlöksklyftor
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Det är riktigt gott och perfekt bjudmat som sköter sig självt i ugnen och sen serverar man med en supergod kall vitlökssås till
Riv gurkan grovt och vitlöken fint. Idag bjuder jag på en av mina många Grekiska favoriträtter. Servera spetten med tillbehören och njut av en middag med grekiska smaker
Skala och hacka lök och vitlök. I helgen förberedde jag en grekisk moussaka jag tänkte skulle passa perfekt att servera till middag någon kväll i veckan
Värm oljan och hacka och fräs löken och vitlöken. Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv eller pressa i vitlök, limesaft och örtkrydda. En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid
Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis och fetaoströran och sallad. Blanda 2 msk olivolja med pressad vitlök och pensla potatisen med blandningen och krydda med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor