Ingredienser Portioner. 4 400 g fläskfilé 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1 msk sambal oelek 800 g potatis 2 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 röda paprikor 100 g fetaost 12 soltorkade tomater 1 dl svarta oliver salt och peppar Till servering tzatziki bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
I kväll blev det Grekiskpytt, en rätt jag läst och hört om flera gånger men inte lagat själv. Servera pytten med den kalla såsen och en god sallad (gärna med oliver) och varför inte tillsammans med ett glas grekiskt Retsina
Skär squash, tomater och paprika i lika stora bitar. Skala potatisen och skär den i "pyttbitar". Rör ner squash, paprika, tomater, pressad vitlök, basilika, oliver och tärnad fetaost
Skiva squashen, skär tomaterna i halvor och dela paprikan i bitar. Jag vet att de flesta som gör grekiskpytt använder sig av fläskfilé men jag använder nästan alltid kyckling
Pytt i panna med ägg ( Hanna kvällsjobb). Hacka löken och dela paprikan i mindre bitar. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver och salt & peppar
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Denna rätten heter egentligen grekiskpyttipanna, men det namnet nedvärderar hela rätten. Så jag döpte helt enkelt om den, för det är mycket godare än en pytt