Vispa ihop ägg, mjölk, ketchup och kryddor i en djup tallrik eller skål. Stek på ena sidan på svag värme i lite smör tills den blir fast i konsitstensen
I det här fallet gjorde jag en grekiskinspireradomelett med massor av grönsaker. En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester
Gör omelett med den, knäck ett ägg "i den" i stekpannan, gör "tortillatringlar med den" eller ät den som den är - gärna direkt från stekpannan (händer mig hela tiden för att den är så god
Grekiskomelett med tomat. Idag får du ett enkelt recept på en fantastiskt god omelett. Rör inte så mycket mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig
Superlätt att laga och otroligt god är denna omelett nedan med färska tomater (som vi saknat hela vinterhalvåret då vi med tanke på miljö och klimat väljer livsmedel efter säsong), soltorkade dito, grekisk fetaost och sist men inte minst smakförhöjaren som sätter pricken över i-et
Så gjorde jag en "dressing" av pressad citron, kallpressad rapsolja, en skvätt sötsur sås på flaska, grovmalen svartpeppar och lite pulver från "grekisk dressing" (sån som man blandar själv, med olja och vatten)
Påskdagen hade pappa fixat Grekisk Delikatesspanna med vitlökssås, det är bara sååå njutbart. )(Recept kommer)För övrigt hade vi jansson, omelett, prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, sill och en himla massa goda ostar inhandlade på Falbygdens Ost
Anki käkade på jobbet ikväll eftersom det var dags för personalmöte och för Håkans del blev det en omelett lite sent på kvällskvisten eftersom han har jobbat lite längre idag