Igår gjorde jag en grekiskköttgryta som jag bloggat om tidigare nämligen Stifado. Vad är det som gör den grekisk då, jo, kryddningen, det är nämligen kanel, lagerblad och kryddnejlika i och så ska man ha mycket lök
På tal om grekisk mat så tänkte jag påminna er om ett himla gott recept så här nu när hösten har kommit för att stanna nämligen en grekiskgryta som heter Stifado
Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande. Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till
En mustig och fantastiskt god gryta som sköter sig själv medan du får tid till annat. 6 portioner 1. 5 kg högrev 1 msk flingsalt1 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 800 g krossade tomater 3 msk koncentrerad kalvfond 2 gula lökar i klyftor 5 vitlöksklyftor,
Att blanda olika sorters kött, särskilt i en köttgryta kan blir väldigt gott. Låt grytan svalna i avstängd ugn i ungefär 20 minuter. får, grekisk, kalv, lamm 1 dl mjöl och en halv dl vatten. 4 timmar Låt grytan svalna i avstängd ugn i ungefär
Skölj bönorna och släng ner dem i grytan. Pressa ner 2-3 vitlöksklyftor (efter smak) i grytan, hacka ner persilja och basilika efter smak och släng i några kvistar färsk timjan