Fylligt och smakrikt vittvin passar till. Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
Vänd ner tomatpurén i några minuter och slå därefter på vinet, låt allt koka upp och småputtra tills hälften av vinet ångat bort, slå därefter på vattnet och lägg i lagerbladet
Lägg i musslorna, häll på vinet och låt dem ångas, de som inte öppnats kastar du också. Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på
Låt musslorna rinna av i en sil. Tillsätt räkor och musslor till soppan, strax innan servering. Späd med vin, crème fraiche, grädde, vatten, och låt sjuda i 15 minuter. 2 dl vittvin. 1 st musslor
Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Även den gratinerade krabban gillade vi skarpt som fick en lite het smak, men av cayennepeppar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor
ca 500 g musslor. 2-3 dl vittvin. Tillsätt kryddor, saffran, buljong, grädde, crème fraiche, vin och grönsaker, låt sjuda ca 10-15 min. Lägg i musslorna och sjud ytterligare ca 5-7 min. ca 500 g musslor. 2-3 dl vittvin
Knacka på skalet på öppna musslor. 1½ dl vittvin. 1½ kg blåmusslor. Tillsätt 1½ dl vittvin och låt det småkoka i ca 5 min. Skrubba och skölj 1½ kg blåmusslor. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. 1½ dl vittvin. 1½ kg blåmusslor