Gratinerade musslor vitt vin recept

Färska musslor gratinerade med vitlök och persilja

Färska musslor gratinerade med vitlök och persilja

Fylligt och smakrikt vittvin passar till. Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under. Kasta skadade musslor eller de musslor som inte öppnat sig
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Parmesangratineradegrönmusslor. Tina musslorna. Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Skrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken. torrt vittvin
Lax- och skaldjurssoppa med vitlöksbröd

Lax- och skaldjurssoppa med vitlöksbröd

Låt musslorna rinna av i en sil. Tillsätt räkor och musslor till soppan, strax innan servering. Späd med vin, crème fraiche, grädde, vatten, och låt sjuda i 15 minuter. 2 dl vittvin. 1 st musslor
God kväll

God kväll

Plocka upp musslorna och låt vinet fortsatt stå och koka utan lock så det reduceras till minst hälften
Kärleksfulla tapas!

Kärleksfulla tapas!

Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Slutet på Hot cooking med Mr Lobster och Mrs Crab i rollerna

Slutet på Hot cooking med Mr Lobster och Mrs Crab i rollerna

Även den gratinerade krabban gillade vi skarpt som fick en lite het smak, men av cayennepeppar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor
Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Vitlöksgratinerade Blåmusslor

Häll på vinet och vattnet. vitlöksgratinerademusslor. (Tina frysta musslor). Häll på vinet och vattnet. vitlöksgratinerademusslor
Fisk men inga inläggningar

Fisk men inga inläggningar

Blanda räkor, musslor, ansjovis, scharlottenlök samt vitlök och fördela hälften av hacket över spättafiléerna
Födelsedagsmiddag

Födelsedagsmiddag

ca 500 g musslor. 2-3 dl vittvin. Tillsätt kryddor, saffran, buljong, grädde, crème fraiche, vin och grönsaker, låt sjuda ca 10-15 min. Lägg i musslorna och sjud ytterligare ca 5-7 min. ca 500 g musslor. 2-3 dl vittvin
Bouillabaisse på mitt vis

Bouillabaisse på mitt vis

Knacka på skalet på öppna musslor. 1½ dl vittvin. 1½ kg blåmusslor. Tillsätt 1½ dl vittvin och låt det småkoka i ca 5 min. Skrubba och skölj 1½ kg blåmusslor. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Gör plats för fisken genom att fösa musslorna lite åt sidan och lägg försiktigt ner 200 g sejfilé och 200 g laxfilé. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. 1½ dl vittvin. 1½ kg blåmusslor