Gratinerad torskfile recept

Gratinerad torskfilé med broccoli

Gratinerad torskfilé med broccoli

Sätt ugnen på 225°. Dela fiskblocken i filéer. Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sjud fisken några minuter på svag värme till dess att den vitnat
Gratinerad torsk med broccoli

Gratinerad torsk med broccoli

600 g torskfilé 0,5 fiskbuljongtärning 2 msk margarin 3 msk vetemjöl 1,5 dl kaffegrädde citron, pressad 1 äggula 250 g fryst broccoli salt Ugn

Gratinerad Anjovisfisk

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken
Gratinerad fisk- och räkcurry

Gratinerad fisk- och räkcurry

Skala räkorna. Fräs spenaten hastigt i en stekpanna med smör. Lägg över spenaten i ugnsfasta portionsformar
Enkel fiskgratäng med tomat

Enkel fiskgratäng med tomat

Ett snabbt middagstips kommer här. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Fisk under frasigt täcke

Fisk under frasigt täcke

Sommarmaten är ju speciell. Mycket grillat, mycket lättlagat men också mycket ”finmat”. Det är lätt att glömma bort att det faktiskt finns de som jobbar även på sommaren
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Lägg fisken i smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Häll på citronsaft och täck med ett bakplåtspapper
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Smaklig torsk

Smaklig torsk

Värm ugnen till 225°C. Skär fisken i 2 cm stora bitar och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken