Till två portioner1 liten squash1-2 morötter0,5 röd lök1 vitlöksklyfta1 ägg0,5 dl grahamsmjöl4 soltorkade tomater i olja50 g ost, gärna fetaost och PhiladelphiaRiv squash och morot och hacka löken. 1 liten squash. 0,5 dl grahamsmjöl
125 g smör, i bitar 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 msk kallt vatten FYLLNING. 1 st liten squash, skuren i ca 2 cm stora bitar 2 st röda lökar, i klyftor 1. 1 dl grahamsmjöl. 1 st liten squash
Blanda sedan ner grahamsmjölet växelvis med lättfilen. Tillsätt matfett, riven squash och citronskal och blanda försiktigt så att squashen fördelar sig i smeten
Jag använder nästan alltid pajdeg med grahamsmjöl för jag tycker det är godast. När jag bryner squash/zucchini kryddar jag alltid med mitt goda örtsalt och det blir såå gott
Efter nu testat kakor med morötter,rödbetor och palsternacka så blev det squash denna gång. )4 portioner400 g riven grön squash100 g mjukt smör1,5 dl socker3 ägg0,75 dl sirap4 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver1 dl kokos1/2dl sesamfrön1 tsk stött kardemumma1 pressad lime4 msk yoghurtev lite grön färg. Glasyr150 gr philadelfiaost75 gr mjukt smör180 gr florsockerrivet skal av en lime + ev lite saft av en citrusfrukt Ugnstemperatur180º Gör så härRiv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund. 400 g riven grön squash