Grönsakspiroger recept

Grönsakspiroger

Grönsakspiroger

Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös jästen i degspad och tillsätt salt och lätt uppvispade ägg (spara lite ägg för pensling)
Recension: Restaurang Simba, Göteborg

Recension: Restaurang Simba, Göteborg

Krokodil finns där, bredvid förrätter som linssoppa och sambusas, som är ett slags grönsakspiroger. Simba, Sankt Eriksgatan 3, Göteborg
Currydoftande grönsakspirog

Currydoftande grönsakspirog

 Är det svårt att äta vegetariskt. Antagligen inte, men kanske får man tänka lite på ett annat sätt. Istället för en tallrik med kött, sås och potatis på kan man  göra flera små rätter som ställs fram på bordet för alla att dela
Grönsakspiroger!

Grönsakspiroger!

Igår gjorde jag grönsakspiroger. Jag har ett recept på pirogdeg som kommer från min Hemkunskapsbok i högstadiet
Grönsakspiroger

Grönsakspiroger

Grönsakspiroger lagade jag till barnen under en period och sedan glömde jag helt bort dem. Hemma hos oss brukar det vara så att vissa rätter tenderar att upprepa sig alldeles för mycket och på så vis kommer annan mat helt att hamna i skymundan så tur då att man skriver upp sina recept i anteckningsböcker så att de inte helt faller i glömska
Spenatpiroger med fetaost

Spenatpiroger med fetaost

Dessutom är det extra proteinet från keson perfekt i grönsakspiroger som den här. Den här frasiga pirogen (vars deg nästan smälter bort i munnen när du tagit din första tugga) gömmer mild spenat och pikant fetaost som smaksatts med citronsaft, färsk timjan och en gnutta honung

Piroger med vegetarisk fyllning

Grönsakspiroger. ca 10-12 st. Pirogdeg. 50 g jäst. 50 g smör. 2 dl mjölk. 1 tsk salt. 2 ägg. ca 9 dl vetemjöl. Fyllning
Piroger med grönsaksfyllning

Piroger med grönsaksfyllning

Glutenfria grönsakspiroger. Jag testade återigen mina glutenfria skills, och upptäckte att glutenfri pirogdeg var svårhanterlig
Taste of Stockholm

Taste of Stockholm

Vilken härlig kväll det blev igår. Jonas suprisade med två biljetter till Taste of Stockholm, en matfestival där Stockholms bästa restauranger, krogar och kockar presenterar sina verk, ett mecka för matnördar helt enkelt

Grönsakspirog med hollandaisesås

Ångkoka morot, purjolök och blekselleri 3-4 minuter. Häll av spadet från ärterna och låt dem rinna av på tjockt hushållspapper

Kryddig grönsakspirog

Börja med degen. Smula ner jästen i en bunke. Värm olja och mjölk till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degvätskan