Gräddsås gele recept

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

4 Kyckling 1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg) salt och svartpeppar 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Inlagd gurka 1/2 dl ättika (12%) 1 dl strösocker 1 1/2 dl kallt vatten 1 gurka 1/2 kruka persilja Gräddsås 3 dl vispgrädde 2 tsk svart vinbärsgelé 2 tsk majsstärkelse Till servering Små förkokta och stekta kulpotatisar kokta morötter grönsallad svart vinbärsgelé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gräddsås

Gräddsås

Smält Milda sakta på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg
Gräddsås – recept

Gräddsås – recept

Så här gör du 20 minuter Hacka lök och fräs lätt i smör i en kastrull
Gräddsås – recept

Gräddsås – recept

3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Gräddsås

Gräddsås

Gör så här. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter
Gräddsås (eller brunsås) | Recept från Köket.se

Gräddsås (eller brunsås) | Recept från Köket.se

Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Gräddsås med ingefära

Gräddsås med ingefära

Gräddsås med ingefäraSmält en matsked smör i en kastrull och vispa ihop med 2 msk vetemjöl. Jag hintade i början av veckan om ett långkok
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

gräddsås. Köttfärslimpa med gräddsås 4 port. Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i
Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar med gräddsås

Tillsätt soja och gele och smaka sedan av med salt och peppar. Servera järparna med kokt potatis, gräddsåsen och gärna kokta grönsaker
Oxrullader i smarrig gräddsås

Oxrullader i smarrig gräddsås

Skala löken och morötterna. Skär löken i klyftor och morötterna i stavar, ca 5 cm långa. Lägg köttet på en skärbräda och salta och peppra
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

*Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå