1 tsk malen kardemumma. 1 tsk malen kardemumma. Det här är mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka. Lingon och gräddfil i smeten ger en god, len och saftig kaka som är söt och lite syrlig på samma gång
½ tsk kardemumma. Evas glutenfriapepparkakor. Hon brukar baka de här pepparkakorna två gånger under december för de är så goda att de går åt snabbt… Jag har aldrig bakat dem själv, men smakar på dem hemma hos henne, och jag garanterar att man inte behöver vara glutenallergiker för att tycka om dem
Första julen utan gluten och nu är mina första glutenfriapepparkakor bakade. Den var så lättkavlad att jag inte ens behövde något mjöl på bakbordet och pepparkakorna fick en underbart kryddig och god smak
Nu är vi inne i advent och det är dags att baka första satsen pepparkakor för i år. (För er som vill ha kardemumma i pepparkakor, släng i 1,5 tsk av det också
• Skrapa ner kristyren i en spritspåse och spritsa på pepparkakorna eller pepparkakshuset. forma degen till en rulle och skär tunna skivor med en vass kniv så får du runda pepparkakor som sedan kan gräddas och dekoreras med kristyr
½ tsk mald kardemumma. ½ tsk mald kardemumma. Scroll down for english. Det är något visst med den här kombinationen av sött och salt, mjuk mot hårt, kaka som möter ost