Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Så ett tips, som jag brukar ge när man bakar cupcakes eller andra småkakor är att först grädda 1 kaka för att se att det blir ett bra resultat, då har du chans att tillsätta mer vätska eller mer mjöl. 1,5 dl bovetemjöl. 1,5 dl havregryn glutenfria. ) 1,5 dl bovetemjöl. 1,5 dl havregryn glutenfria
GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfri-sockerkaka"). GA_googleAddAttr("Domain", "ambrosiasglutenfria. Här har Moster Gertruds sockerkaka med äpplen och kanel fått vara huvudnumret i trädgårdens kaffepaus
Nu i kommande advents- och juletid pytsar jag också i saffran i fyllningen, och får en jättegod saffranskaka, som blir ett värdigt alternativ till de traditionella lussebullarna
Blanda bovetemjölet med bakpulver och malda psylliumfrön, och vänd ned det. Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka
Blanda bovetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och husk, och lägg i apelsinskalen och blanda om (de har en tendens att klumpa ihop sig om man tillsätter dem direkt)
Byt i så fall även havremjölet mot bovetemjöl. Här kommer ett förslag på knaprigt goda, lite nyttigare kakor när man vill ha något lite sött att tugga på efter middagen
Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria och mjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Vår glutenfria julvört är ett bikarbonatsbröd som inte kräver någon jäsning. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned