1. Ställ in ugnen på 175°. 2. Mixa samman ingredienserna i matberedaren. 3. Bred sedan ut degen i pajformen. 4. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min tills den fått lite färg
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Det är både söta versioner, som den här glutenfria galetten med hasselnötskräm och rabarber och den här pumpapajgaletten med kanderade valnötter, och salta versioner som den här glutenfria galetten med parmesankräm och zucchini och den här svartkålsgaletten med getostkräm och valnötter (som för övrigt passar perfekt på årets julbord som alternativ till grönkålspajen)
Vi fick ett ryck i torsdags när R slog upp tidningen o det stod att Julias sambo Johan Adolfsson fått ett kontrakt med FBK såklart vi var tvungna att åka dit o heja på honom
Vegansk och glutenfri svamppaj med Bea Szenfeld. Vegansk grönkålspaj med ifraiche och gräslök 500 g formbar färs (jag rekommenderar 4 st tinade Juicy Vegan Burgers, men vilken formbar färs som helst funkar)