Glutenfritt Vegan fröknäcke. Av en sats fröknäcke i kombination med fetaost, oregano och, om så önskas, kapris, så blev detta till något riktigt riktigt bra
Häll av vattnet och salta och krydda med ca 1 msk torkad oregano. Denna pizza blev faktiskt klockren. Den är anpassad för läkande kost och det Autoimmuna protokollet
För att göra dem fria från gluten och vete bytte jag ut brödet mot ugnsbakad sötpotatis. Lägg i en bunke och ringla över 1-2 tsk olivolja och häll över lite kryddor, jag hade oregano, salt & peppar
Det är däremot lite svårare om man av någon anledning vill dra ner på kolhydraterna i kosten, inte tål gluten eller har tröttnat på salladsblad som "bröd"
De färdiga tortillabröden man köper innehåller mest vetemjöl och förutom att det är snabba kolhydrater så funkar de ju inte att äta om man är glutenallergiker eller känslig mot gluten
oregano. Low carb pizzabotten utan gluten. Så gjorde jag. Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten
(Passar även bra för de som inte äter gluten). 1 tsk oregano. Trots att vi redan har sett några vårtecken så är det stundtals fortfarande ganska kallt ute
Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
oregano. Blanda chilisause, tomat, oregano - bred såsen över degen. Kör degen 6-8 minuter för att frigöra allt gluten. Kör degen 6-8 minuter för att frigöra allt gluten. 1 msk oregano