grädde, creme fraiche och salt och häll blandningen över purjolöken. 1,5 dl lätt creme fraiche (jag använde med smaksatt med franska örter). 1,5 dl lätt creme fraiche (jag använde med smaksatt med franska örter)
Små ljuvliga getostpajer. Vispa ihop ägg, creme fraiche och smulad getost. Förutom min Rödbetspaj bjöds det på rödbetspiroger, getostpaj, grönkålspaj, linssallad, quinoasallad, svampfrittata, potatis och fylld gratinerad svamp
Min kollega Anita som är lika mattokig som jag och gärna delar med sig av recept de testat, tipsade om getostpajen som nyligen var med Halv åtta hos mig
Mixa getost, crème fraiche och ägg i matberedare. Den här getostpajen hämtade jag från boken Fredagkväll med mat och vin av Håkan Larsson och anpassade lite
Getostpajen var godare än den ser ut. Servera pajen till rökt lax, stenbitsrom och crème fraiche. Grillad paprika- och getostpaj6 bitar 150 g vetemjöl1 dl grahamsmjöl75 g smör1 krm salt0,5 dl olja, från paprikaburken1 rödlök2 msk olja, från paprikaburken290 g grillad paprika, Zeta200 g getost2 dl mjölk2 st ägg3 krm salt1 krm svartpepparSätt ugnen på 225°
Getostpaj Pajdeg 3 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 150 g smör 3 msk mjölk Fyllning 200 g getost 3 dl creme fraiche 2 ägg 1 squash salt och peppar efter smak Blanda ingredienserna till pajdegen och låt vila i kylen 1/2 timme. 3 dl creme fraiche