Här kommer den utlovade Rabarber- och hallonsylten med chiafrön. För dig som undrar vad det där chia är som dyker upp här och där i bloggsfären, är det små frön från Mexiko som har använts av folket där sedan mycket lång tid tillbaka på grund av deras hälsobringande egenskaper
Dela kakan i tre bottnar och bred hallonsylt på den understa. ½ dl hallonsylt. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form gärna med löstagbar botten ca 22 cm i diameter
Hallonsylt eller röd vinbärsgelé¾ dl florsocker2-3 tsk vatten75 g blockchoklad. Arbetsveckan är över för denna gång, men tanken på badkar tycks ha fastnat
Blanda en del av grädden med hallonsylt (mängden är ungefärlig, beroende på hur mycket fyllning man vill ha), bred på blandningen på ena tårtbotten, lägg på den andra botten och stryk sedan upp tårtan med den grädden som inte blivit blandad med sylten
Blanda philadelphia med florsocker och ev hallonsylt. Ta så mycket florsocker som du tycker blir gott eller om du inte vill ha den så söt kan du ta lite hallonsylt, så får du mer en fräsch hallonsmak
Skriv valfri text på tårtan med gelen. 2 dl hallonsylt. Igår fyllde jag 18 år och det firades med hemgjorda prinsesstårtor, som blev en stor hit hos släkten