Gelatin ättika recept

Högrev med gurka och ättika

Högrev med gurka och ättika

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ättika, socker och vatten. Ställ åt sidan och rör i gelatinet. ättika
Lucka 8 – Kalvsylta

Lucka 8 – Kalvsylta

Koka upp och rör ner gelatinblad, ättika och peppar. Koka kraftigt i en halvtimme så benen släpper ifrån sig alla gelatinämnen och spadet blir simmigt
Gott till midsommar!

Gott till midsommar!

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Smält gelatinet med lite av vattnet det har legat i
Ett steg närmare!

Ett steg närmare!

När bären är mosade och varma tillsätts gelatinbladen (som har fått ligga i kallt vatten en stund). Vispa äggvitor, ättika och sukrin hårt
Hemlagad kalvsylta

Hemlagad kalvsylta

Koka upp och rör ner gelatinblad, ättika och peppar. Koka kraftigt i en halvtimme så benen släpper ifrån sig alla gelatinämnen och spadet blir simmigt
En gång gnagde vi på allt

En gång gnagde vi på allt

Aladåben stelnar av det naturliga gelatinet i spadet. Det är gott att droppa lite ättika över som smaksättning
Påsken 2012

Påsken 2012

Lägg gelatinbladen i blöt. Jag testade även att göra inkokta laxen som Coop hade inför påsk, men minskade på mängden ättika för det sa min kollega Anita att jag skulle
Kalvsylta med picklad beta, sparris och skott

Kalvsylta med picklad beta, sparris och skott

Blötlägg gelatinet och tillsätt det därefter i vätskan, se till att det löser sig. Bryn löken i oljan och tillsätt sedan morötter, kryddor och örter samt sockret och ättikan