Ganache mörk recept

Pannacotta med kaffemjölkchoklad

Pannacotta med kaffemjölkchoklad

Först när pannacottan har stelnat häller du på ganachen. GANACHE. Häll ganachen över pannacottan. 80 g ODENSE Mörk Choklad 70%
Supersnabb Ganache

Supersnabb Ganache

Denna kan du även göra dagen innan du ska servera den, då krämigheten ökar och kolasmaken framträder kraftigare om du använder ljus choklad istället för mörk
Tårta med ganache, hallonmousse och karamelliserad mjölk-choklad

Tårta med ganache, hallonmousse och karamelliserad mjölk-choklad

Rosorna spritsade jag med spritsbar ganache och även lite smörkräm i samma spritspåse. Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Chokladkaka med baileys ganache

Chokladkaka med baileys ganache

Baileysganache. Ganache. Låt kakan svalna helt och bred sedan på ganachen. 200g mörk choklad, 55 procent, hackad. 100g mörk choklad, 55 procent, hackad. 200g mörk choklad. 100g mörk choklad
Kladdkaka med Ganache (Lchf)

Kladdkaka med Ganache (Lchf)

Choklad Ganache. Skär upp kakan och servera med vispad grädde, ganache och frukt. 200 g mörk choklad (70%, ev. 200 g mörk choklad (70%, ev
Nötter i ganache

Nötter i ganache

1200 g mörk choklad ca 50%. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Somrig chokladkaka med ganache

Somrig chokladkaka med ganache

Jag passade på att använda den mörka chokladen från Malmö Chokladfabrik som fanns med i den senaste Smakboxen
Chokladtårta med ganach

Chokladtårta med ganach

125g mörk choklad1 dl grädde1 msk xante Koka upp grädden, häll över chokladen och xantenRör tills chokladen smält och häll sedan på kakan. 125g mörk choklad
Choko Loco Glassbomb

Choko Loco Glassbomb

GANACHE. Hacka den mörka chokladen. Låt ganachen svalna lite innan du brer den över glassen. 150 g ODENSE Mörk Choklad 55%. ODENSE Mörk Choklad 55%
Chokladfrossatårta

Chokladfrossatårta

Smält choklad och smör till ganache över ett vattenbad. Bred ganache på det understa skiktet. 150 g ODENSE Mörk Choklad 55%. 300 g ODENSE Mörk Choklad 55%. 70 g ODENSE Ljus choklad (eller mörk)