Denna kan du även göra dagen innan du ska servera den, då krämigheten ökar och kolasmaken framträder kraftigare om du använder ljus choklad istället för mörk
Rosorna spritsade jag med spritsbar ganache och även lite smörkräm i samma spritspåse. Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Gör chokladganachen genom att riva den ljusa chokladen i en stor bunke, koka upp grädden och slå över chokladen, rör till jämn kräm och låt svalna och tjockna
Lägg den mörka och ljusa chokladen i en annan bunke. Ganache. Ganache. 65g mörk choklad 70%, hackad. Häll upp ganachen i 4 glas. 65g mörk choklad 70%, hackad
1200 g mörk choklad ca 50%. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
125g mörk choklad1 dl grädde1 msk xante Koka upp grädden, häll över chokladen och xantenRör tills chokladen smält och häll sedan på kakan. 125g mörk choklad
Smält choklad och smör till ganache över ett vattenbad. Bred ganache på det understa skiktet. 150 g ODENSE Mörk Choklad 55%. 300 g ODENSE Mörk Choklad 55%. 70 g ODENSE Ljus choklad (eller mörk)