And to make the cake a little bit better, I made a ganache to top the cake with. Och för att lyxa till kakan ytterligare gjorde jag en ganache för att toppa kakan med
//This sponge cake pastry is really good and I love how the acid from the raspberries breaks off from the dark chocolateganache and vanilla sponge cake
Fast inte sådana äckliga pepparkaks cake pops som är gjorde på pepparkakor och philadelphia utan sådana som är gjorde på krossade pepparkaksmuffins och vitchoklad ganache
Jag har fyllt tårtan med hemmagjord jordgubbssylt, vaniljkräm och choklad ganache. Till chokladbottnarna använde jag det här receptet på Devil's Food Cake
Press down gently then place the cake in the fridge while you make the ganache. Place one of the cooled cakes on a serving plate or cake stand and pipe rings of the buttercream to completely cover the top of it (you can just spread it on if you prefer
Själva tårtan är härligt sammansatt med mörka, lite kladdiga chokladbottnar täckta med en min- chokladganache som sedan sveps in i en lätt mintsmakande smörkräm
Tårtan består av vaniljbottnar med strössel i och eftersom tårtan var till en nybliven tonåring som gillar ljus choklad mer än mörk valde jag att göra en mjölkchokladganache för att fylla och täcka tårtan
Choklad Ganache. Dream cake. Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager chokladganache. Lägg på resterande botten och fördela mer ganache och kräm på tårtans överdel och på sidorna med en rak spatel
Smält chokladen till ganachen över vattenbad. Låt ganachen svalna lite innan den fördelas över tårtan. Very Cherry Chocolate CakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
Spread the chocolate ganache over the cake and scatter with. ganache. This cake is more compact and avoid over baking it, because it could turn out dry