Ostronen från Bassin de Thau med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
När det fått fin färg, stänk över olivolja och äppelcidervinäger. * Lägg upp oxfileten på ett kronärtskockshjärta, dekorera med de avkokta fikonen på ena sidan och en klick fin gåslever på andra sidan
Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Hur som helst, denna aioli baserade jag främst på olivolja men även en skvätt matolja så olivsmaken inte tar över
Vi serverade med tapenade och med gåslever. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt. Använd ett enkelt recept på vitt bröd för baguetter, tex ur vår kokbok
Lite olivolja. Smält gelatinet med vinet, spriten & sockret på låg värme. Blanda upp leverpastejen med mjukt smör, vinblandningen, valnötterna, salta & peppra