Gåslever olivolja recept

Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
Clubba

Clubba

Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Hur som helst, denna aioli baserade jag främst på olivolja men även en skvätt matolja så olivsmaken inte tar över
10-rättersmiddag del 1 -Crostini

10-rättersmiddag del 1 -Crostini

Vi serverade med tapenade och med gåslever. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt. Använd ett enkelt recept på vitt bröd för baguetter, tex ur vår kokbok

Gåslever med äpple och päron

Smaka av med lite finrivet skal av lime och limejuice, vit sirap, honung, några droppar olivolja, salt och peppar

Falsk Gåslever

Lite olivolja. Smält gelatinet med vinet, spriten & sockret på låg värme. Blanda upp leverpastejen med mjukt smör, vinblandningen, valnötterna, salta & peppra